Menu
×

Waarschuwing

The form #4 does not exist or it is not published.

Opleiding

Zangdocent Jasper Schweppe
De mannen van het koor krijgen met regelmaat zangles van Jasper Schweppe.
Jasper Schweppe studeerde in Zwolle bij Lodewijk Meeuwsen (DM eindexamen 1995) en in Den Haag bij Meinard Kraak (UM eindexamen 1998). In 1999 won Jasper in Parijs het internationale Musicora concours voor Frans lied uit de twintigste eeuw. Daaruit volgden diverse optredens in Frankrijk, o.a. voor Radio France.
Tijdens zijn studie voor Uitvoerend Musicus werkte hij één seizoen in het ensemble van The Phantom of the Opera in de produktie van Joop van den Ende in Scheveningen. Aansluitend was hij van 1996 tot 2005 eerste bas bij het Groot Omroepkoor.
Sinds 2005 is hij aangesteld bij het Nederlands Kamerkoor en remplaceert hij bij het Groot Omroepkoor en het Amsterdam Baroque Choir. Hij werkte mee aan verschillende operaprodukties, waaronder Les Indes Galantes van Rameau met het Orkest van de Achttiende Eeuw o.l.v. Frans Brüggen en Bacchus Cerus, en Venus van Schenck en De Zeven Hoofdzonden van Jeroen Bosch met Camerata Trajectina.
Jasper Schweppe was als solist betrokken bij concerten en CD- en DVD-opnames van o.a. het Camerata Trajectina, Radio Kamerorkest, Combattimento Consort, Amsterdams Sinfonietta, Egidius Kwartet, Weser Renaissance, Orkest van de Achttiende Eeuw, Huelgas Ensemble, Asko-Schönberg Ensemble, Tölzer Knabenchor, Hartkeriana, Nederlands Blazersensemble en Nieuw Amsterdams Peil.
Jasper  zingt gregoriaans (bij ensemble Hartkeriana), renaissance, barok, vroegromantiek, romantiek en hedendaags repertoire. Samen met pianist Arthur Schoonderwoerd geeft hij recitals met muziek van Schubert (Schöne Mühlerin, Winterreise), Beethoven en andere vroegromantiek met fortepiano. Daarnaast brengen zij twintigste-eeuwse muziek met modern piano.