Menu
×

Waarschuwing

The form #4 does not exist or it is not published.

De Boys

De jongens vertellen - Marnick
Ik ben Marnick en ben 8 jaar oud. In september 2008 ben ik als prob in het A-koor gekomen. Dat betekent dat ik op proef ben. Ik ben er op gekomen door mijn moeder. Voordat ik op koor kwam heb ik eerst een jaar het notenschrift geleerd en dat heb ik met de cymbaal geoefend. Eerst vond ik dat leuk, later niet meer zo. We hebben er ook sinterklaas- en kerstliedjes liedjes op gespeeld.

Na de cymbaal kwamen we een paar maanden in het B-koor en daarna bij het A-koor. We mochten toen met alle andere jongens achter de lessenaars staan. Veel muziek die we moesten leren, was helemaal nieuw voor mij. Eerst vond ik dat moeilijk, maar later wende ik eraan. We moeten veel oefenen. Thuis vind ik dat niet zo leuk, want ik speel ook graag buiten. Oefenen in de koorschool vind ik wel leuk. Het is er gezellig met meester Dijkstra.

Voor een concert moet het soms wel vaak een paar keer over voordat het goed is. Heel mooi om te zingen vind ik ‘O thou that tellest good tidings’ uit de Messiah van Handel en My dancing day. Als ik thuis ben begin ik soms zomaar te zingen. Na de koorrepetitie zeg ik vaak: ‘Mamma het was erg leuk en ik wil er graag op blijven’.

Tijdens de concerten mochten we al veel meezingen. Dit vind ik erg leuk, maar ik kende niet alles nog heel goed. We zijn in Harderwijk, Zutphen, Kampen, IJsselstein en Zwolle geweest. Onderweg naar IJsselstein met de bus kwamen we de grootste kerstboom van Nederland tegen. De concerten vind ik best wel spannend, vooral als je vader en moeder komen kijken. In Kampen was de kerk het mooist. De toga’s die we aan hebben zijn lekker warm. Dat moet ook wel, want we hebben er alleen maar een hemd onder.

Jaap Spaargaren is mijn coach. Hij helpt mij goed. Hij vertelt mij waar we zijn en hij zingt zelf ook mooi. Hij is leuk want hij maakt soms grapjes. In januari gaan we zingen in Meppel. Dit lijkt mij mooi. We zingen dan in een kasteel voor belangrijke mensen. Ook gaan we nog naar Duitsland toe. Dit vind ik best wel ver weg.