Menu
×

Waarschuwing

The form #4 does not exist or it is not published.

De Boys

De jongens vertellen - Jens
Ik ben Jens en ben toen ik 7 was (in het jaar 2008) met de koorlessen bij het Kampen Boys Choir begonnen. Ik ben nu 8 jaar. Meneer Henk Stoel is een vriend van onze familie. Toen ik 5 jaar was heeft hij een keer een cymbaal meegenomen om te kijken of ik het leuk vond. Nou, dat vond ik wel! Ik heb eerst 1 jaar liedjes op de cymbaal geoefend. Daarmee leer je de noten en de toonhoogtes. Vooral na het eerste jaar begonnen we met zingen. Eerst met do-re-mi-fa-so-la-ti-do. En later echte liedjes. Mijn favoriete liedjes van de Christmas Carols zijn 'Once in royal David's city' en 'Follow that star'

Op maandag en woensdag heb ik van 18.00 - 19.00 koorles. Voor mij is het niet zo dat ik met de fiets naar koor kan komen. Ik woon namelijk in Heerde. Daarom brengt mijn opa Han mij iedere les naar Kampen. Als hij niet kan, komt mijn opa uit Zwolle en dan brengt hij me naar Kampen.

Ik heb les van meester Dijkstra. Hij is een goede leraar. Soms een beetje streng, maar dat vind ik wel goed. Daar kun je van leren. Als coach heb ik Marijn. Hij leert mij hoe ik moet staan en zingen. Hij heeft mij gezegd dat ik voor 50 % naar de dirigent moet kijken, 40 % naar de muziek, 9 % naar het orgel en 1 % naar hem. Dus dat probeer ik te onthouden.

Ik heb met Kerst 2009 voor het eerst mogen meezingen. We hebben in Zutphen, Elburg, Zwolle, Kampen en Harderwijk gezongen. Dat was erg leuk. Voor ieder concert gingen we eerst nog repeteren en wat eten. Na het zingen in de Bovenkerk van Kampen zijn we met alle jongens en mannen Chinees gaan eten in het huis van de familie Schinkel. Dat was heel erg gezellig.

Ik hoop dat ik word toegelaten tot het koor, want ik ben nu nog op proef.

Groeten, Jens uit Heerde