Menu
×

Waarschuwing

The form #4 does not exist or it is not published.

De Boys

De jongens vertellen - Ties
Ik ben Ties en mocht samen met Dirk en Coen op donderdag 31 januari 2008 in het Concertgebouw in Amsterdam meedoen met de opera Die Zauberflöte van Mozart. We hebben een paar maanden veel geoefend in de koorschool met onze dirigent, meester Dijkstra, want we moesten het helemaal uit het hoofd kennen. Het is heel erg mooie muziek om driestemmig te zingen. Ik zong het 'baslijntje'.
Voor de uitvoering in het Concertgebouw moesten we nog drie keer met dirigent Jan Willem de Vriend van het Combattimento Consort Amsterdam oefenen. Eerst op dinsdagavond met z'n drieën in de auto naar Diemen. Daar moesten we op dinsdag- en woensdagavond repeteren met het hele koor, orkest en alle solisten. Die repetities waren al heel erg leuk. We hadden er alle drie heel erg veel zin in.

Toen werd het donderdag 31 januari, de spannende dag waarop alles ging gebeuren. Ik had vrij gekregen van school. We moesten 's middags al vroeg weg, om drie uur, omdat er misschien file zou zijn. Gelukkig was dat niet zo. Toen we in het Concertgebouw kwamen, gingen we ons omkleden voor de laatste (en de enige) repetitie in het Concertgebouw. We moesten meteen al in kostuum en onze haren moesten in stekeltjes. De repetitie was te kort om alles nog een keer te oefenen. Dat zou te veel tijd gaan kosten. Na de repetitie was er voor iedereen soep en broodjes.

Uiteindelijk was het zover, de uitvoering begon. De zaal zat helemaal vol (met 2000 mensen). Na een hele poos wachten, moesten we (eindelijk) op. Ik vond het toen wel erg spannend worden allemaal. We zongen ons eerste stuk. Dat ging wel aardig goed. Na de pauze waren we weer aan de beurt. Na (weer heel wachten) kwamen we weer op en zongen ons tweede stuk. Dat ging nog beter dan het eerste stuk. Nadat we dat gezongen hadden, gingen we niet meer van het podium af, maar bleven we zitten op drie stoelen die daar voor ons stonden. Na een possje zongen we ons laatste zinnetje en bleven daarna tot het einde. Dat duurde niet erg lang.

Aan het eind barstte een (groot) applaus los. We gingen met alle solisten en dirigent Jan Willem in een lange rij staan en buigen en buigen. Daarna gingen we af, zoals dat heet. Maar het applaus bleef maar doorgaan. We kwamen weer apart terug (de drie jongens samen, de drie dames samen, enz. enz.) Uiteindelijk stonden we met alle solisten en dirigent weer in een lange rij en kregen we allemaal bloemen. Dat waren mijn eerste bloemen, die ik ooit heb gekregen. Daarna gingen we, nog steeds onder applaus, weer af en gingen we ons omkleden. Het was toen al half elf. Nadat we onze handtekening op twee posters hadden gezet gingen we naar huis. Het was al twaalf uur geweest, toen ik in bed lag. Heerlijk de volgende dag vrij van school om uit te slapen. Het was echt fantastisch om zoiets mee te maken. Ik zou dit wel (veel) vaker willen doen.