Menu
×

Waarschuwing

The form #4 does not exist or it is not published.

De Boys

Lukas

Dit verhaal gaat over Lukas (7) en de cymbalisten-opleiding.

Het was eind augustus 2017 toen wij benaderd werden door meneer Stoel.
Lukas werd uitgenodigd om naar de open ochtend te komen om daar in aanraking te komen met de zangopleiding.
Het was een warm welkom waarbij er enthousiaste jongens klaarstonden om te helpen.
De gedreven Rintje te Wies wist de juiste snaar te raken en Lukas werd enthousiast.
Dit leek Lukas heel leuk en hij wilde graag starten bij de opleiding tot cimbalist.

LucasEn zo startte hij september 2017 als 6 jarig jochie. Bij elke les was het onthaal warm en welkom.
De jongens spelen met plezier op hun cimbalen en laten horen wat ze thuis allemaal geoefend hebben.
Het is ontzettend mooi om te zien, hoe ze uitgedaagd worden om net dat beetje extra te geven.
De gemeende complimenten van Rintje te Wies, laat de jongens groeien in hun zelfvertrouwen.
Het is niet alleen maar zingen en cimbaal spelen wat ze leren, maar het is zoveel meer.
Denk aan: Zelfvertrouwen, ontwikkelen van muzikale kennis, discipline, doorzetten, luisteren naar elkaar en nog veel meer.

De professionele, betrokken, humoristische en gedreven houding van Rintje te Wies houdt de jongens bij de les en geeft ze plezier in wat ze doen.
De lessen beginnen met stemoefeningen. Op een speelse manier leren de jongens hoe ze ruimte kunnen maken voor meer luchtsteun onder hun zang.
Ze zingen de liedjes die thuis geoefend zijn. Ook het andere huiswerk komt aan bod. De jongens worden uitgedaagd en proberen zo hoog mogelijk te komen met hun stemmen.
Het vergt soms veel oefening en doorzettingsvermogen om de juiste stem te kunnen vinden en deze vast te houden. Het respect voor elkaar en het feit dat fouten maken mag stimuleert de jongens om het te blijven proberen.

De tweede helft van de les spelen de jongens op een cimbaal. Rintje begeleidt de jongens op de piano. Bij het samen cimbaal spelen zie je de jongens plezier hebben.Het huiswerk is ook een wezenlijk deel van de opleiding. Het wordt de dag na de les verstuurd. Zelf kozen wij ervoor om een weekschema te maken waarop Lukas kon zien wat hij welke dag moest doen. 

Het huiswerk bestaat uit verschillende onderdelen: stemoefeningen, liedjes oefenen, cimbaal spelen, theorie leren, vragenlijsten maken n.a.v. de theorie, solfège en ritmes.
Het lijkt best veel, maar in een week is het wel te doen.

Maar de trots wanneer hij kan laten horen hoe goed iets gaat, is het allemaal waard. Ook bezoeken we sinds deze tijd regelmatig Evensongs van het koor. Dit stimuleert hem om te blijven doorzetten ook als het moelijker is. Hij ziet waar hij naartoe aan het werken is en dat vindt hij prachtig. We hopen nog lang van onze zingende zoon en zijn gedreven meester te genieten!