Menu

Nieuws

Engelandreis dag 4
Dinsdag 9 juli: the fourth day

De kamer van 10 krijgt geheel terecht een applaus bij het ontbijt: na het gesprek van gisteravond is er een knop van het gezonde verstand omgegaan bij deze jonge jongens. Ze zijn als een blok in slaap gevallen en zijn vanmorgen tot aan de klok van zeven uur echt stil geweest op de kamer, zodat degenen langer wilden slapen dat ook konden doen.
Het ontbijt is echte ochtend trouwens erg lekker; enig nadeel is dat er eigenlijk elke dag wel iets te weinig klaar staat. Dat zou wel wat royaler mogen.
Na het ontbijt staan de tafels van de diningroom keurig netjes op een rij voor de repetitie met de jongens. De mannen hebben tegelijkertijd hun eigen repetitie in de loungeroom. De psalm (met name 136) is toch best wel lang en lastig. Van beide kanten wordt er serieus gewerkt. Dit komt vast wel goed morgenavond in St. John’s.
Tussen de middag worden we verrast op een zelfgemaakte heerlijke warme lunch in de zonovergoten tuin van ons hotel. Allemaal smaakvolle zaken zoals nasi, bami, macaroni lasagne en diverse salades staan royaal uitgestald op de picknicktafels. Het zwitserleven gevoel maakt zich enigszins van ons meester.

Na deze bevrediging van onze maagsappen gaan we richting Cambridge voor een eerste rondje shoppen: een mens wil thuis toch ook wat laten zien, nietwaar? En daarna richten de auto’s hun neuzen richting Ely om aldaar een Evensong bij te wonen in deze immense kathedraal.
En immens is ‘ie! Als een rijzig monument torent deze kerk al op kilometers afstand uit boven het vriendelijke en o zo Britse landschap. Een erg lange file zorgt er voor dat we nog bijna te laat komen ook. Het kathedrale koor uit Antwerpen staat al opgesteld wanneer we stilletjes onze zitplaatsen innemen. Vol verwachting klopt ons hart ....
Welnu: die verwachting moeten we een klein beetje bijstellen. Het voelt en klinkt allemaal erg on-engels. We zijn tot onze spijt niet erg onder de indruk.
Na afloop is het nog zeer prettig toeven op de ‘green’ naast de kerk. We genieten van de belegde broodjes die door onze ‘smeerkezen’ Bert en Henk zijn bereid. Nog even later lopen we weer naar binnen, stellen ons op en zingen ‘Lord, for thy tender mercy’s sake’ om de akoestiek te proeven en even te genieten.
Daarna is het de hoogste tijd terug te gaan naar MK. We moeten immers de dag nog evalueren...

Morgen zingen in St. John’s. Een nieuwe ervaring ligt op ons te wachten. Op naar dag 5!

Onlangs toegevoegd